miercuri, 7 februarie 2018

F.E.L.I.N.A     „În timpurile străvechi, pisicile erau venerate ca şi zeiţe; nu au uitat niciodată lucrul ăsta!”

                                                                - Terry Pratchett -Cum e viața lângă o pisică? Anevoioasă, plină de surprize, mai ales când pleci de acasă pentru o perioadă, iar el, sau ea simte nevoia să se răzbune pentru timpul în care a stat într-o singurătate considerată ca fiind fatală. Se poate spune că, să ai o pisică îți schimbă radical viața. Pe lângă faptul că înveți să mănânci mai puțin, pentru că ochișorii ăia mari nu te vor lăsa să termini totul din farfurie, fără să guste și proprietarul lor ceva, vei deveni responsabil și vei știi că un suflet te iubește (indiferent de modul în care îți dovedește asta - trezirea de la ora 5, amorțeala cumplită, pentru că fiecare parte din corpul tău îi aparține, mușcatul sistematic când uiți de el într-o anumită privință, contactul cu gheruțele sale când nu are chef de tine, sau simpla privire de "EU sunt regele/regina aici, servește-mă cum se cuvine".

Nu are importanță ce faci sau cum te simți, el/ea se va băga în sufletul tău, torcând, alintându-se, oprindu-te din tot ceea ce faci, iar atunci când ești pregătit să-i acorzi atenție, se va întoarce, te va privi în ochi și va pleca cu o indiferență cumplită...iar asta doar pentru că ți-a luat prea mult timp să accepți că el e mai important decât tot ceea ce faci sau ai prin jurul tău.

Trebuie să înțelegi, de altfel, că tot ceea ce ai îi aparține ei/lui. Nu are importanță cât de scump este acel lucru, cât de mult timp și câte resurse ai consumat pentru a obține acel ceva, el/ea îl va considera drept al său, deci ori îl va distruge pentru că nu-i place, ori va face același lucru pentru că îl adoră. Și nu, nu-l opri, SE VA RĂZBUNA pentru asta...iar răzbunarea unei pisici este îngrozitoare.                      "Dacă vei să scrii, ia-ţi o pisică."
                               Aldous Huxley

Cel mai frumos lucru care ți se poate întâmpla atunci când deții o felină, este să îți inspire iubire, să te ajute să-ți canalizezi energia în cele mai spectaculoase moduri. În cazul meu, el este inspirația mea pentru a scrie, pentru a da frâu liber imaginație. Uneori se așează lângă mine când scriu și mă privește cruciș, alteori, îmi aruncă foile pe jos (probabil se simte înjosit că nu scriu despre el) sau pur și simplu îmi roade stiloul. 

Am tot scris de când împart totul cu pisica mea dar, până azi nu m-am gândit dacă aș mai fi scris cu aceeași liniște, cu același spor. Foile mototolite nu-și mai au locul pe podea, pentru că erau ascunse în toate colțurile casei și bucățele de hârtie ici colo. Cred că așa am devenit mai responsabilă și cred că viața mea alături de el a devenit mai bună! 


Și mai sunt și alte stări minunate și alți oameni speciali cu pisici 💕 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu